Site-ul meu
Joi, 25-04-2024, 12:36
Valută
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Aprilie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 2
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri
  • Statistici

    Total online: 1
    Vizitatori: 1
    Utilizatori: 0


    Bine aţi venit Vizitator | RSS
    Sisteme fotovoltaice

    Ce sunt sistemele fotovoltaice ?

    Sistemele fotovoltaice on grid sau off grid sunt destinate producerii energiei electrice casnice si industriale prin conversia luminii (energiei solare) in energie electrica. Sistemele fotovoltaice pot fi utilizate ca sisteme autonome pentru alimentarea cu energie electrica a unor consumatori aflati la distanta mare de sistemul national de alimentare cu energie electrica sau conectati la SEN (Sistemul Energetic National). Sistemele fotovoltaice se mai numesc si centrale fotoelectrice, parcuri fotovoltaice sau ferme fotovoltaice si au puteri instalate de la citeva sute de wati pina ordinul zecilor si sutelor de MW.

    Pentru a incuraja investitiile in sisteme fotovoltaice conectate la retea, Uniunea Europeana acorda finantari atit pentru achizitia echipamentelor cit si pentru subventionarea pretului de achizitie a energiei furnizate in SEN. Durata normala de viata a unui sistem fotovoltaic, pentru o putere de iesire mai mare de 80 % din valoarea initiala, este de 25 de ani, iar perioada de garantia de 5 ani de la livrare.

    In componenta unui sistem fotovoltaic conectat la SEN intra un generator fotovoltaic format dintr-un numar bine determinat de panouri, unul sau mai multe invertoare de retea si un contor pentru masurarea energiei electrice produse. Sistemele fotovoltaice de retea nu au in compunere compunere baterii de acumulatori, iar energie electrica produsa pe durata zilei este utilizata pentru consum propriu sau injecteaza in SEN pentru a fi utilizata de alti consumatori.

    Alegerea corecta a componentelor unui sistem fotovoltaic, a panourilor fotovoltaice, invertoarelor si a bateriei de acumulatori este un proces laborios in care proiectantul trebuie sa tina cont de parametri tehnici ai panourilor fotovoltaice, variatiile de temperatura, coeficientii de variatie cu temperatura ai puterii de iesire si ai tensiunii la puterea maxima ai panourilor fotovoltaice, nivelul iradiantei solare, plaja si valoarea maxima a tensiunii de intrare a invertoarelor de retea, curentul de incarcare maxim al controlerelor de incarcare si al invertoarelor de baterii, tipul retelei, locul de montaj, curba de consum, etc.

    Daca doriti sa achizitionati un sistem fotovoltaic care sa lucreze cu eficienta dorita si la randament maxim va rugam sa apelati la serviciile noastre. Echipa noastra de inginerii a urmat cursuri de specializare in Germania si va putem ajuta sa alegeti cele mai potrivite componente, astfel incit performantele sistemului sa corespunde cerintelor si exigentelor dumneavoastra.

    Compania noastra furnizeaza sisteme fotovoltaice la cheie, cu puterea nominala de iesire de la citeva sute de wati pina la zeci si sute de kilovati, destinate conectarii la sistemul energetic national sau pentru alimentarea unor consumatori izolati (case, vile, ferme, cabane, statii meteo). Pentru informatii suplimentare referitoare la sistemele fotovoltaice conectate la retea si sistemele fotovoltaice independente va rugam sa consultati sectiunile de mai jos.

    Sisteme Fotovoltaice conectate la retea.

    Sistemele fotovoltaice conectate la retea reprezinta cea mai la indemina si cea mai oportuna investitie a momentului in Romania, avind o rata de profitabilitate foarte mare si o durata de amortizare de aproximativ 5 ani. Tara noastra ofera cele mai favorabile conditii din Europe pentru aceste investitii, cadrul legal de promovare a producerii energiei din surse regenerabile fiind prevazut in Legea nr. 220/2008 completata prin OUG nr. 88/2011. Pentru energia electrica produsa in centrale fotoelectrice se acorda pentru fiecare MWh livrat in retea 6 vertificate verzi avind valoarea nominala de 40 Euro care se tranzactioneaza pe piata la o valoare medie de 52 Euro.

    Daca obiectivul (casa, imobil, unitate economica, etc) este deja conectat la retea ca loc de consum, cei interesati sa investeasca in sisteme fotovoltaice pot opta doar pentru reducerea consumului propriu sau pentru o solutie destinata exclusiv producerii de energie electrica. Din punct de vedere al avizelor si aprobarilor necesare pentru realizarea investitiilor in sisteme fotovoltaice pentru consum propriu, procedura este mult mai simpla decit cea pentru centralele fotoelectrice destinate exclusiv injectarii energiei in retea, dar acestea nu beneficiaza de schema de sprijin. Certificatele verzi se acorda numai pentru sisteme fotovoltaice a caror productie de energie electrica este injectata integral in retea si nu este utilizata pentru autoconsum.

    Racordarea la SEN pentru sisteme fotovoltaice destinate consumului propriu se face pe racordul existent, iar daca nu se solicita marirea puterii avizul tehnic de racordare se obtine in circa 1-2 luni de la demararea procedurii. Racordarea la SEN pentru sisteme fotovoltaice destinate exclusiv livrarii in retea a energieie electrice produse se face pe un cablu de record separat de racordul de consum. Masurarea energiei injectate in sistemul national se face cu un contor separat, iar investitorul vinde energia pe piata de energie electrica (OPCOM), ca orice alt producator obtinind pentru aceasta pretul pietei, iar pentru acoperirea integrala a costurilor de producere si obtinerea unui profit primeste pentru fiecare 1 MWh de energie electrica livrat in retea 6 certificate verzi care pot fi tranzactionate in limitele de pret legal stabilite.

    Pentru informatii generale cu privire la schema de sprijin, costul investitiei in sisteme fotovoltaice, pretul mediu de tranzactionare al energiei si al certificatelor verzi, durata amortizarii pentru un sistem cu puterea nominala de 10 kWp

    Sisteme Fotovoltaice Independente

     

    Sistemele fotovoltaice independente pot fi realizate in topologie magistrala de curent alternativ (AC Bus) sau magistrala de curent continuu (DC Bus). Sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent continuu sunt utilizate pentru puteri nominale mici (pina la 1-2 kilowati) in timp ce sistemele de tip magistrala de curent alternativ nu sint limitate in ceea ce priveste puterea maxima.

    Diferenta principala dintre sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent alternativ si cele de tip magistrala de curent continuu consta in modul in care este transformata energia de current continuu generata de panourile fotovoltaice in energie de curent alternativ necesara pentru alimentarea consumatorilor. Sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent alternativ au o eficienta si un randament mult mai mare decit al sistemelor de tip magistrala de curent continuu pentru ca energia panourilor este transformata direct in energie de curent alternativ iar invertoarele de retea sunt prevazute cu algoritm de determinare si urmarire a punctului de putere maxima.

    Un sistem fotovoltaic de tip magistrala de curent alternativ are in compunere un generator fotovoltaic, unul sau mai multe invertoare de retea, unul sau mai multe invertoare de baterii, o baterie de acumulatori pentru stocarea energiei electrice, si optional un grup electrogen ca sursa de rezerva. Invertoarele de retea pentru aceste sisteme transforma energia de current continuu generata de panourile fotovoltaice in energie de current alternativ si o injecteaza direct in reteaua electrica a imobilului. Surplusul de energie generat in timpul zilei este stocat in acumulatori pentru a asigura necesarul de energie pe timpul noptii cu ajutorul invertoarelor de baterii.

    Invertoarele de baterii pentru sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent alternativ sunt bidirectionale si realizeaza, pe linga conversia energiei de curent continuu stocata in acumulatori in energie de curent alternativ ori de cite ori consumul este mai mare decit puterea generata de panourile fotovoltaice, si controlul tensiunii si al curentului de incarcare al bateriilor.

    Un sistem fotovoltaic de tip magistrala de curent continuu are in compunere un generator fotovoltaic, unul sau mai multe controlere de incarcare baterii, unul sau mai multe invertoare de baterii, o baterie de acumulatori pentru stocarea energiei electrice, si optional un grup electrogen ca sursa de rezerva. In aceste sisteme, energia de curent continuu generata de panourile fotovoltaice este mai intai stabilizata in tensiune cu ajutorul controlerelor de incarcare si stocata in baterii de acumulatori. Invertoarele de baterii pentru sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent continuu nu sunt bidirectionale, ele asigura doar conversia energiei de curent continuu de la bornele acumulatorilor in energie de curent alternativ pentru alimentarea consumatorilor.

    Va rugam sa consultati mai jos datele principale ale celor mai utilizate sisteme fotovoltaice independente si fisele tehnice ale acestora care includ informatii complete cu privire la costul compunentelor si productia de energie electrica lunara.

     

    MAI MULTE INFORMATII AICI

     

    SISTEME FOTOVOLTAICE INDEPENDENTE (OFF GRID)

    Sistem Fotovoltaic 920 W off grid

    Sistemul fotovoltaic de 920W are in componenta un generator fotovoltaic cu puterea nominala de 920 W, un controler solar, un invertor si acumulatori. Sistemul este destinat pentru asigurarea energiei electrice pentru cabanele si casele izolate de vacanta din zona montana sau din Delta Dunarii sau pentru echipamentele de telecomunicatii instalate in zone izolate cat si a sistemelor de supraveghere.

    Este recomandat pentru alimentarea unor imobile mici (casa, cabana, shelter) construite in zone izolate asigurind iluminatul exterior, interior si alimentarea aparaturii electrocasnice (frigider de putere mica, televizor, calculator, etc). Sistemul genereaza aproximativ 4 kWh pe zi in functie de nivelul radiatiei solare, si poate fi extins usor pentru alimentarea unor consumatori mai mari.

    Parametrii tehnici al sistemului fotovoltaic 920 W
    Puterea Nominala Generator Fotovoltaic 920 W
    Tensiune nominala generator fotovoltaic 24 V
    Putere nominala invertor (functionare continua) 1000 VA
    Tensiune nominala de iesire invertor 230 V / 50 Hz
    Curent maxim incarcator solar 30 A
    Capacitate maxima acumulatori 4,8 kWh
    Energie Medie Anuala 1.165 kWh
    Energie medie lunara 138 kWh
    Energie Medie Zilnica 4.6 kWh
    Garantie Standard 5 Ani

     

    Sistem Fotovoltaic de 1.3 KW off grid

    Sistemul fotovoltaic de 1,3 kW are in componenta un generator fotovoltaic cu puterea nominala de 1.380 W, un controler solar, un invertor cu sinusoida pura si acumulatori. Sistemul este destinat pentru asigurarea energiei electrice pentru gospodariile, cabanele si casele izolate de vacanta din zona montana sau din Delta Dunarii sau pentru echipamentele de telecomunicatii instalate in zone izolate.

    Este recomandat pentru alimentarea unor imobile medii (casa, cabana, shelter) construite in zone izolate asigurind iluminatul exterior, interior si alimentarea aparaturii electrocasnice (frigider, televizor, calculator, hidrofor, etc). Sistemul genereaza aproximativ 6.9 kWh pe zi in functie de nivelul radiatiei solare, si poate fi extins usor pentru alimentarea unor consumatori mai mari.

    Parametrii tehnici al sistemului fotovoltaic 1.3 kW
    Puterea Nominala Generator Fotovoltaic 1.300 W
    Tensiune nominala generator fotovoltaic 24 V
    Putere nominala invertor (functionare continua) 1500 VA
    Tensiune nominala de iesire invertor 230 V / 50 Hz
    Curent maxim incarcator solar 60 A
    Capacitate maxima acumulatori 9,6 kWh
    Energie Medie Anuala 2.484 kWh
    Energie medie lunara 207 kWh
    Energie Medie Zilnica 6.9 kWh
    Garantie Standard 5 Ani

    Sistem Fotovoltaic de 1.8 KW off grid

    Sistemul fotovoltaic de 1,84 kW are in componenta un generator fotovoltaic cu puterea nominala de 1.840 W, un controler solar, un invertor cu sinus pur si  acumulatori. Sistemul este destinat pentru asigurarea energiei electrice pentru gospodariile, cabanele si casele izolate de vacanta din zona montana sau din Delta Dunarii sau pentru echipamentele de telecomunicatii instalate in zone izolate.

    Sistemul este recomandat pentru alimentarea unor imobile medii (casa, cabana, shelter) construite in zone izolate asigurind iluminatul exterior, interior si alimentarea aparaturii electrocasnice (frigider, televizor, calculator, masina de spalat, hidrofor, etc). Sistemul genereaza aproximativ 6 kWh pe zi in functie de nivelul radiatiei solare, si poate fi extins usor pentru alimentarea unor consumatori mai mari.

    Parametrii tehnici sistemului fotovoltaic 1.8 kW
    Puterea Nominala Generator Fotovoltaic 1.840 W
    Tensiune nominala generator fotovoltaic 48 V
    Putere nominala invertor (functionare continua) 2000 VA
    Tensiune nominala de iesire invertor 230 V / 50 Hz
    Curent maxim incarcator solar 60 A
    Capacitate maxima baterie de acumulatori 14,4 kWh
    Energie Medie Anuala 3.312 kWh
    Energie medie lunara 276 kWh
    Energie Medie Zilnica 9.2 kWh
    Garantie Standard 5 Ani

     

    Sistem Fotovoltaic de 3.2 KW off grid

    Sistemul fotovoltaic off-grid de 3 kW are in componenta un generator fotovoltaic cu puterea nominala de 3200 W, un controler de incarcare solar, un invertor si acumulatori de stocare a energiei. Sistemul este destinat pentru asigurarea energiei electrice pentru gospodariile, cabanele si casele izolate de vacanta din zona montana sau din Delta Dunarii sau pentru echipamentele de telecomunicatii instalate in zone izolate sau camere du supraveghere in camp.

    Este recomandat pentru alimentarea unor imobile medii (casa, vila, cabana, shelter) construite in zone izolate asigurind iluminatul exterior, interior si alimentarea aparaturii electrocasnice (frigider, televizor, aer conditionat, calculator, masina de spalat, hidrofor, etc). Sistemul genereaza aproximativ o medie de 8-10 kWh pe zi in functie de nivelul radiatiei solare, si poate fi extins usor pentru alimentarea unor consumatori mai mari.

    Parametrii tehnici al Sistemului Fotovoltaic 3.2 kW
    Puterea Nominala Generator Fotovoltaic 3200 W
    Tensiune nominala generator fotovoltaic 48 V
    Putere nominala invertor (functionare continua) 3000 VA
    Tensiune nominala de iesire invertor 230 V / 50 Hz
    Curent maxim incarcator solar 60 A
    Capacitate maxima baterie de acumulatori 19,2 kWh
    Energie Medie Anuala 3630 kWh
    Energie medie lunara 350 kWh
    Energie Medie Zilnica 8-10 kWh
    Garantie Standard 5 Ani

     

    Sistem Fotovoltaic de 5.9 KW off grid

    Sistemul fotovoltaic de 5,9 kW are in componenta un generator fotovoltaic cu puterea nominala de 5.980 W, un controler solar, un invertor cu sinus pur si  acumulatori. Sistemul este destinat pentru asigurarea energiei electrice pentru gospodariile, cabanele si casele izolate de vacanta din zona montana sau din Delta Dunarii sau pentru echipamentele de telecomunicatii instalate in zone izolate.

    Sistemul este recomandat pentru alimentarea unor imobile medii (casa, cabana, shelter) construite in zone izolate asigurind iluminatul exterior, interior si alimentarea aparaturii electrocasnice (frigider, televizor, calculator, masina de spalat, hidrofor, etc). Sistemul genereaza aproximativ 29.9 kWh pe zi in functie de nivelul radiatiei solare, si poate fi extins usor pentru alimentarea unor consumatori mai mari.

    Parametrii tehnici sistemului fotovoltaic 5.9 kW
    Puterea Nominala Generator Fotovoltaic 5.980 W
    Tensiune nominala generator fotovoltaic 48 V
    Putere nominala invertor (functionare continua) 5000 VA
    Tensiune nominala de iesire invertor 230 V / 50 Hz
    Curent maxim incarcator solar 2X60 A
    Capacitate maxima  acumulatori 19,2 kWh
    Energie Medie Anuala 10 MGW
    Energie medie lunara 897 kWh
    Energie Medie Zilnica 29.9 kWh
    Garantie Standard 5 Ani
    fotovoltaic 3400W
    PDF Print option in slimbox / lytebox? (info) E-mail
     

    Consum maxim pe zi 3.400W. Puterea acumulatorilor 12.600W Instalatie pentru locuinta permanenta

    (Consumul maxim sau de varf 2.000W. Consum maxim zilnic 3.400W. Puterea acumulata 12.600W)
    Kit fotovoltaic pentru uz casnic, alcatuit din 4 panouri fotovoltaice 170W, regulator de 30A/24V, invertor sinusoidal de
    2000W, cutie de baterii de 12V si 525Ah .

    Puteri:

    Captarea maxima a panourilor fotovoltaice in fiecare ora: 680W
    Captarea medie zilnica: 3.400W
    Puterea invertorului 2.000W, puterea maxima de pornire: 4.000W
    Rezerva in acumulatori la 24V/630 A: 12.600W

    DESCRIEREA COMPONENTELOR:

    Panou fotovoltaic

    Model A-170P Puterea (W + 3%) 170 W
    Curentul la putere maxima 4,72 A Tensiunea la putere maxima 36,05 V Curent de scurtcircuit 5,00 A Tensiunea la mers in gol 44,25 V
    Lungimea 1.618 mm
    Latimea 814 mm Inaltimea 35 mm Masa 14,80 Kg

    Regulator digital 24V/30Ah
    Model  TS
    Sistem de reglare a incarcarii: Impartit in trei faze:incarcare completa, mentinere si egalare. Contor al incarcarii.

    Invertor sinus pur

    Model  2.000W
    Tensiune de intrare DC 24V Tensiune de iesire AC 220V abatere <5% Forma de unda Pur sinusoidala Puterea nominal continua: 2.000W Puterea maxima de varf 4.000W Consum stand bay 70 mA

    Cutie cu acumulatori, transparenta
    Bucati 12
    Voltaj nominal 2 V Amperi C100 525 Ah 

    pret=4 panouri fotovoltaice 170w+12 acumulatori de 525 Ah+1 invertor sinus pur 2000w+1 regulator 24V/30Amp=5173euro fara transport,montaj si tva

    maxim pe zi 8.500W. Puterea acumulatorilor 21.600W Instalatie pentru locuinta permanenta

    (Consumul maxim sau de varf 3.300W. Consum maxim zilnic 8.500W. Puterea acumulata 21.600W)
    Kit fotovoltaic pentru uz casnic, alcatuit din 10 panouri de
    170W, 2 regulatoare de 30A/24V, invertor sinusoidal de
    3600W, cutie de baterii de 12V si 900A/2V.

    Puteri:

    Captarea maxima a panourilor in fiecare ora: 1.700W
    Captarea medie zilnica: 8.500W
    Puterea invertorului: 3.300W, puterea maxima de pornire:
    6.500W
    Rezerva in acumulatori la 24V/900 A: 21.600W

    DESCRIEREA COMPONENTELOR:

    Panou fotovoltaice

    Model A-170P Puterea (W + 10%) 170 W Curentul la putere maxima 4,72 A Tensiunea la putere maxima 36,05 V
    Curent de scurtcircuit 5,00 A
    Tensiune de circuit deschis 44,25 V Lungimea 1.618 mm Latimea 814 mm Inaltimea 35 mm Masa 14,80 Kg

    Regulator incarcare baterii 60Ah

    Model TS
    Sistem de reglare a incarcarii: Impartit in trei faze:incarcare completa, mentinere si egalare. Contor al incarcarii.

    Invertor sinusoidal

    Model  3.300W
    Tensiune de intrare DC 24V
    Tensiune de iesire AC 220V abatere <5% Forma de unda Pur sinusoidala Puterea nominal continua 3.300W
    Puterea maxima de varf 6.500W Consum stand bay 70 mA

    Cutie cu acumulatori, transparenta C100

    900Ah

    Bucati 12
    Voltaj nominal 2 V Amperi C100 900 Ah

    Pret

    10 panouri 170W

    12 acumulatori de 900 Ah

    1 invertor 3.300W

    2 regulatoare 24V/30Amp

     

     

    Total fara TVA inclus 9.788 (*Nu include transport si montaj)

    Găzduire site gratuită — uCoz Copyright MyCorp © 2024