Site-ul meu
Miercuri, 24-04-2024, 08:32
Valută
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Aprilie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 2
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri
  • Statistici

    Total online: 1
    Vizitatori: 1
    Utilizatori: 0


    Bine aţi venit Vizitator | RSS
    Panouri fotovoltaice monocristaline

    Panouri fotovoltaice monocristaline si caracteristicile lor.

     

    Panourile fotovoltaice monocristaline au cel mai bun randament (eficienta) de conversie a luminii în energie electrica şi cel mai ridicat preţ de comercializare ca urmare a procesului tehnologic de fabricaţie. Trebuie bine precizat ca eficienta sau randamentul se refera la cantitatea de energie electrica obţinuta pe metru pătrat şi nu la eficienta economica sau de exploatare asa cum eronat se înţelege din informaţiile postate pe internet de diverse companii. Dimpotrivă, preţul pe unitatea de putere (wattul) este mai mare decât în cazul celorlalte tipuri de panouri pentru ca procesul de fabricaţie este mai energofag, iar investiţia în panouri fotovoltaice monocristaline se recuperează într-o perioada mai mare.

    Cu cat creste randamentul unui panou este mai mare cu atât costurile de producţie ale panourilor sunt mai mari şi implicit preţul de vanzare al acestora. Garanţia pentru puterea de ieşire mai mare de 80% este de cel puţin 25 de ani.

    Cele mai performante panouri fotovoltaice monocristaline au lipiturile realizate pe spatele celulelor "back contacts" şi o eficienta de aproximativ 18%. Prin eliminarea lipiturilor de pe fata panourilor randamentul pe unitatea de suprafaţa creste, dar apar probleme legate de obligativitatea conectării la pământ a uneia din bornele electrice. Aceasta particularitate impune de asemenea utilizarea unor încărcătoare şi invertoare care sa permită conectarea unei borne electrice la priza de pământ şi generează costuri suplimentare.

    Panourile fotovoltaice monocristaline reprezinta cea mai buna opţiune dacă spaţiul disponibil pentru montaj este limitat, capacitatea instalata fiind mai mare cu 3-4 procente decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice policristaline şi cu 7-10 procente mai mare decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice amorfe. Totuşi, este bine sa consultaţi întotdeauna un specialist pentru a evita situaţiile neplăcute precum diminuarea puterii nominale cu până la 50% din valoarea de catalog ca urmare a nerespectării recomandărilor fabricantului cu privire la instalarea şi utilizarea panourilor.

    Găzduire site gratuită — uCoz Copyright MyCorp © 2024