Site-ul meu
Vineri, 26-04-2024, 19:45
Valută
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Aprilie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 2
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri
  • Statistici

    Total online: 1
    Vizitatori: 1
    Utilizatori: 0


    Bine aţi venit Vizitator | RSS
    Controler solar
    solar de incarcare
    PDF Print option in slimbox / lytebox? (info) E-mail

    Controler incarcare pentru sistemele fotovoltaice pe acumulatori.

    Energia electrica de curent continuu produsa de panourile fotovoltaice este direct proportionala cu nivelul iradiantei solare si variaza in timp atit in tensiune cit si in curent. Pentru a fi utilizata la alimentarea consumatorilor, aceasta energie trebuie sa fie stabilizata si stocata, si daca este cazul transformata in energie electrica de curent alternativ pentru consumatorii clasici pe 230V / 50Hz.

    Stabilizarea tensiunii de curent continuu obtinuta la iesirea panourilor fotovoltaice se realizeaza cu un echipament special numit incarcator solar, controler incarcare, controler sau controler de incarcare pentru sistemele fotovoltaice care asigura controlul tensiunii si al curentului de incarcare a acumultorilor precum si al tensiunii de alimentare a consumatorilor de curent continuu. Se mai intilnesc si sub denumirile de regulator de incarcare si mai nou charger solar. Incarcatorul solar indeplineste de asemenea si alte functii precum: alimentare consumatori de curent continuu cum ar fi: becuri, releepe cutent continuu, becuri pe led cu alimentare la 12V, sau consumatori sa nu depaseasca amperajul incarcatorului. detectare automata a tensiunii bateriei, protectie la conectare polaritate inversa, protectie la descarcare excesiva si la supraincarcare a bateriei, deconectare sarcina in functie de starea de incarcare (SOC) a bateriei, reconectare automata a sarcinii, compensare automata in functie de temperatura, comutare automata pentru iluminat pe timp de noapte, etc.

    Incarcatorul solar poate fi utilizat pentru alimentarea directa a consumatorilor de curent continuu, sau in tandem cu un invertor de baterii pentru alimentarea consumatorilor de curent alternativ, formind impreuna cu acesta sisteme fotovoltaice de tip magistrala de curent continuu. Sunt utilizate numai in sistemele fotovoltaice neconectate la sistemul energetic national si sunt potrivite pentru puteri mici de la 50w - 1kw, 2kw,3kw. Pe piata exista doua clase mari de incarcatoare solare, incarcatoarele sau controlerele clasice de tip PWM (cu modulatie in impuls) si incarcatoarele MPPT (cu urmarirea punctului de putere maxima). Incarcatoarele PWM se utilizeaza de regula in sisteme de putere mica si au un randament cu circa 15-30% mai mic decit al incarcatoarelor MPPT.

    Alegerea corecta a incarcatorului solar se face in functie de tensiunea, curentul de incarcare si tipul de acumulatori (cu acid lichid, AGM sau Gel), tensiunea si curentul maxim al panourilor fotovoltaice, tensiunea si curentul maxim al consumatorilor, etc. Daca vinzatorul nu este in masura sa va ofere date cu privire la schimbarea algoritmului si modificarea valorilor parametrilor de incarcare a bateriei va recomandam sa nu achizitionati asemenea echipamente pentru ca veti fi nevoiti ulterior sa le inlocuiti pentru ca va distrug prematur acumulatorii.

    Ecosolaris furnizeaza regulatoare solare fabricate de  OutBack Power Technologies, Steca Elektronik GmbH, SMA Solar Technology AGsi alti producatorii de renume mondial.

    Pentru informatii suplimentare sau oferte de preturi va rugam sa ne contactati.

    Puteti comanda chargere incarcatoare si echipamente utile acestora prin intermediul magazinului nostru online http://shop.ecosolaris.ro, unde aveti la dispozitie toate informatiile pentru a alege produsul dorit, preturi actualizate si ultimele oferte promotionale.

    Găzduire site gratuită — uCoz Copyright MyCorp © 2024