Site-ul meu
Duminică, 16-06-2019, 07:41
Valută
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Iunie 2019  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 2
Prietenii site-ului
 • Creaţi un website gratuit
 • Forumul Comunității uCoz
 • Manualul uCoz
 • Tutoriale Video
 • Magazinul oficial cu Șabloane
 • Cele mai bune exemple de website-uri
 • Statistici

  Total online: 1
  Vizitatori: 1
  Utilizatori: 0


  Bine aţi venit Vizitator | RSS
  Harta de vint a Romaniei

  Harta vant eolian

  Energia eoliană este folosită extensiv in ziua de astăzi, şi turbine noi de vant se construiesc in toată lumea, energia eoliană fiind sursa de energie cu cea mai rapidă creştere in ultimii ani. Majoritatea turbinelor produc energie peste 25% din timp, acest procent crescand iarna, cand vanturile sunt mai puternice.

  Se crede că potenţialul tehnic mondial al energiei eoliene poate să asigure de cinci ori mai multă energie decat este consumată acum. Acest nivel de exploatare ar necesita 12,7% din suprafaţă Pămantul (excluzand oceanele) să fie acoperite de parcuri de turbine, presupunand că terenul ar fi acoperit cu 6 turbine mari de vant pe kilometru pătrat. Aceste cifre nu iau in considerare imbunătăţirea randamentului turbinelor şi a soluţiilor tehnice utilizate.

   

  * Folosirea surselor regenerabile - vânt, soare, biomasa - în perioade si locuri neadecvate poate duce la termeni de recuperare a investitiilor mult mai mari decât chiar durata de viata a utilajelor.
  * La Ploiesti, în imediata apropiere a aeroportului Strejnic, nu demult s-a montat un mare generator electric cu ax orizontal cu trei pale, inaugurat de însusi Primul Ministru.
  * Aeroportul "scoala" de la Strejnic a fost amplasat dupa observatii îndelungate într-o zona în care vântul la sol are o viteza medie anuala mica.
  * Conform hartii de zonare a potentialului vântului în România, locul de amplasare este în penultima zona (a IV-a) ca potential energetic. (v. fig.)
  * Pentru aceasta zona eoliana sunt recomandate alte tipuri de generatoare eoliene, care pornesc de la viteze mult mai mici.
  * Zone cu potential energetic eolian sunt crestele muntilor, zona din Delta Dunarii, apoi în zona Vaslui si Nordul Moldovei unde erau multe mori de vânt.
  * Amplasarea în zona Ploiesti a acestui tip de generator scade de peste 3 ori energia efectiva furnizata fata de amplasarea în zona Tulcea sau în munti.
  * Cât or fi, din punct de vedere economic, duratele de recuperare a investitiei aici? 100...200 ani?

  Găzduire site gratuită — uCoz Copyright MyCorp © 2019