Site-ul meu
Vineri, 22-11-2024, 04:04
Valută
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Noiembrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 2
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri
  • Statistici

    Total online: 1
    Vizitatori: 1
    Utilizatori: 0


    Bine aţi venit Vizitator | RSS
    panouri fotovoltaice amorfe

    Panourile fotovoltaice amorfe sunt de generaţie mai noua şi mai puţin răspândite decât cele cu celule din siliciu cristalin. Procesul de producţie al celulelor presupune depunerea unor straturi succesive de material semiconductor având grosimea de ordinul nanomicronilor ce reduce astfel cantitatea de material necesar la fabricare şi implicit costul celulelor cu aproximativ 30%.

    Panourile fotovoltaice amorfe sunt realizate prin încapsularea celulelor intre doua straturi de sticla şi sunt de doua ori mai grele decât panourile cu celule din siliciu cristalin unde încapsularea se face intre un strat de sticla şi unul de tedlar. Din punct de vedere al materialului semiconductor utilizat la fabricarea celulelor cele mai răspândite sunt cele din siliciu amorf (a-Si), din cupru indiu galiu (CIS), din cupru indiu galiu seleniura (CIGS) şi din telurura de cadmiu (CdTe). Sunt comercializate în varianta standard cu rama din aluminiu, fără rama, sau sub forma unor covoare flexibile care pot fi montate direct pe acoperişul clădirilor.

    Panourile fotovoltaice amorfe au un răspuns mai bun la spectrul luminii acoperind o banda de lungimii de unda de 2 până la 5 ori mai mare decât spectrul acoperit de celulele cu siliciu cristalin şi se comporta mai bine decât panourile cu siliciu cristalin în condiţii de cer înnorat sau iluminare indirecta. Ca urmare a preţului scăzut şi a unui randament bun în condiţii de iluminare slaba sunt recomandate în construcţia acoperişului şi a faţadelor de sticla ale clădirilor, putând fi opace sau semitransparente (translucide). Faţadele de sticla realizate din panouri fotovoltaice capătă pe lângă rolul principal decorativ şi rolul de a asigura o parte din energia electrica necesara consumului, contribuind la reducerea timpului de amortizare al investiţiei iniţiale.

    Randamentul panourilor fotovoltaice amorfe este deocamdată mai scăzut decât al celor cu celule din siliciu cristalin, variind intre circa 7% pentru panourile cu siliciu amorf şi 13% pentru panourile cu celule CIS/CIGS. In ultima perioada sau investit sume foarte mari în cercetarea şi dezvoltarea de tehnologii noi pentru creşterea randamentului celulelor amorfe dar răspândirea lor este încă redusa.

    Găzduire site gratuită — uCoz Copyright MyCorp © 2024